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Tenuta Vitalonga

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Organic Winery and Osteria

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Cantine Aperte 2023 @ Tenuta Vitalonga
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Cantine Aperte 2023 @ Tenuta Vitalonga

May 9, 2023May 9, 2023 vitalonga 2 mins read

“Cantine Aperte” è un evento annuale organizzato in Italia dal Movimento Turismo del Vino. Si svolge l’ultima domenica di maggio e ha lo scopo di […]

Aperitivino – Da Orvietonews
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Aperitivino – Da Orvietonews

July 13, 2017July 13, 2017 vitalonga 2 mins read

AperitiVino presenta Montenibbio di Vitalonga. Ode all’enogastronomia “a decametro zero” Nuova puntata di “AperitiVino” – dalle 19.00 di venerdì 14 luglio a Ficulle presso Tenuta […]

Winehappenings a Vitalonga – Tutte le date da non perdere
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Winehappenings a Vitalonga – Tutte le date da non perdere

July 9, 2017July 9, 2017 vitalonga 0 mins read
WINEHAPPENINGS @TENUTA VITALONGA
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WINEHAPPENINGS @TENUTA VITALONGA

July 7, 2017July 9, 2017 vitalonga 4 mins read

Winehappenings è la formula estiva di Tenuta Vitalonga inventata allo scopo di promuovere il paniere di territorio attraverso un ciclo di appuntamenti settimanali (ogni venerdì, a volte anche di sabato).

φ: the consonant of wine as a new beginning.. (Mario Morcellini – Università La Sapienza)
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φ: the consonant of wine as a new beginning.. (Mario Morcellini – Università La Sapienza)

May 24, 2017May 24, 2017 vitalonga 1 min read

The hillsides around the town of Alto-Orvieto are green and steep. They give life to a wine that is inviting, mysterious and a delight to the senses.

Φ : la con-sonante del vino come nuovo Incipit. (Mario Morcellini – Università La Sapienza)
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Φ : la con-sonante del vino come nuovo Incipit. (Mario Morcellini – Università La Sapienza)

May 24, 2017May 24, 2017 vitalonga 1 min read
Verdi e ardite sono le colline dell’Alto-orvietano. Sprigionano un vino che è invito, mistero e riscoperta del senso.

Citazione di un passato prezioso che non si può licenziare, ma anche bene culturale capace di incorporare “le opere e i giorni” che lo hanno reso forte e irripetibile.

SUMMER BLACK TRUFFLE
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SUMMER BLACK TRUFFLE

May 18, 2017 vitalonga 1 min read

Summer black truffle, also called “scorzone”, finds its natural habitat in our estate, because it prefers sandy-clayey soil and forests of holm oaks, downy oaks and turkey oaks.

ACQUACOTTA (COOKED WATER SOUP)
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ACQUACOTTA (COOKED WATER SOUP)

May 18, 2017May 18, 2017 vitalonga 1 min read

The Etruscans were a practical people that did not value speech. So how could they have called a soup, made of seawater, some seasonally available herbs, and maybe an egg, cooked water soup?

TERRA DI CONFINE, “TUSCAN GOVERNO” TECHNIQUE
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TERRA DI CONFINE, “TUSCAN GOVERNO” TECHNIQUE

May 18, 2017 vitalonga 2 mins read

Terra di Confine is traditionally made with Montepulciano and Merlot grapes. In 2013 we changed our vinification process to include a part of the Merlot […]

Projectus Viticultura byTenuta Vitalonga
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Projectus Viticultura byTenuta Vitalonga

May 18, 2017May 18, 2017 vitalonga 2 mins read

“We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.” »

Native American Proverb

The manifesto

The impact of man on nature has now reached alarming levels, affecting the fate of animal and plant species and destroying entire ecosystems.

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